Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Влада відмовилась називати місця, куди евакуюють українців з Уханя

Переглядів: 756

Представники Міністерства охорони здоров’я та Держслужби з надзвичайних ситуацій відмовились розкривати, де саме розмістять українців та іноземців, яких евакуюють з китайського Уханя, епіцентру поширення коронавірусу.

Відповідне питання на брифінгу поставили очільниці МОЗ Зоряні Скалецькій, повідомляє «Громадське».

За її словами, є 4 місця, де можуть розмістити евакуйованих з провінції Хубей українців та іноземних громадян. Скільки з них у підсумку використають, поки невідомо, бо залежатиме від кількості евакуйованих людей.

Водночас вона «з міркувань безпеки» відмовилась називати, що саме це за пункти та де вони розташовані. Відомо лише, що їх охоронятиме Нацгвардія.

Також Скалецька відмовилась казати, куди саме прилетить літак з евакуйованими з Уханя.

«Україна, український уряд, українська влада своїх громадян у біді, в небезпеці не залишає. Ми повністю працюємо і готові до забирання, до евакуації українських громадян до України. Ми повністю діємо відповідно до інструкції, яка затверджена оперативним штабом уряду», — наголосила очільниця МОЗ.

Нагадаємо, через можливе розміщення евакуйованих українців в одному із санаторіїв на Тернопільщині у селі Микулинці, яке розташоване поруч, влаштували акцію протесту.

А на онлайн-табло авіаперевізника SkyUp, який евакуює українців з Уханя, вказано, що літак прилетить до Борисполя зранку 20 лютого, хоча раніше замість Борисполя було вказано Львів.

За останніми даними, кількість людей, які одужали після інфікування китайським коронавірусом, зросла до 12 877. Водночас кількість інфікованих збільшилась до 73 335. Також відомо про 1873 летальні випадки, пов'язані з коронавірусом. Більшість — на материковому Китаї та по одному летальному випадку в Японії, Гонконгу, Франції, Тайвані та на Філіппінах.

 

Схожі матеріали за тегами: Українці Ухань евакуація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: