Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Генштаб ЗСУ скасовує рішення щодо видачі дозволів на виїзд військовозобов’язаним

Переглядів: 600

Генеральний штаб ЗСУ ухвалив рішення про скасування дії порядку надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання.

Про це повідомив у Telegram-каналі Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, з посиланням на УНН  інформує «Калуш ФМ».

«Сьогодні відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних сил України. На ньому, серед іншого, розглядалося питання, яке набуло широкого суспільного резонансу, – про Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час... Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання», – повідомив Залужний.

Зі слів Головнокомандувача, згаданий документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і «не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України».

Водночас, його поява в мережі «спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян», що «стало підставою для дискредитації Збройних сил України та військово-політичного керівництва держави», зазначив він.

«Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів», – додав Залужний.

Нагадаємо, вчора, 5 липня, у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що військовозобов’язані не можуть покидати місце проживання без дозволу військкомату.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вказав, що військове командування найближчими днями не перешкоджатиме пересуванню по регіонах військовозобов’язаних, оскільки таких вказівок не було.

Згодом у Генштабі уточнили, що на пересування в межах області дозволу не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати такий дозвіл.

До слова, відповідні норми законодавства України діють давно, на чому наголосили і в Генштабі. Додавши, що у зв’язку з поверненням великої кількості чоловіків до своїх домівок виникла потреба в актуалізації облікових даних військовозобов’язаних для розуміння можливостей мобілізаційного ресурсу.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: