Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кошти на 300% доплати медикам виділені і вже у регіонах - МОЗ

Переглядів: 1222

Кошти на доплати медикам, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, виділені та вже надійшли у регіони.

Про це на брифінгу повідомила заступник Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова. Зарплати медиків будуть збільшені до 300% окладу, інформує пресслужба МОЗ.

«Для розрахунків МОЗ України збирало інформацію з обласних департаментів охорони здоров’я про кількість медиків, які працюють з пацієнтами з коронавірусом. На основі цих даних були виділені кошти. Медична субвенція у розмірі 552,8 млн грн була перерахована на місця 16 квітня. Додатково ми зробили наближення з останнього кварталу 2020 року на квітень місяць у розмірі 241,8 млн грн. Ці кошти надійдуть у регіони сьогодні, завтра», - повідомила Світлана Шаталова.

Також заступник Міністра нагадала, що далі лікарні будуть отримувати оплату послуг від Національної служби здоров’я України за новими пакетами. Постановою Кабінету Міністрів минулого тижня прийнято чотири нових пакети: надання допомоги в стаціонарних умовах пацієнту з COVID-19, робота мобільних бригад для забору матеріалів для тестування, додаткова оплата роботи бригад екстреної медичної допомоги, які виїжджають до пацієнтів, та окремими закладами охорони здоров'я, які лікували пацієнтів з COVID-19, хоча не були визначені як опорні для цього. Цією ж постановою затверджені і тарифи на ці послуги.

«Хочу підкреслити, що у тарифи включені додаткові виплати працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300 відсотків заробітної плати, а також забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами. Наголошую, що це перший тариф, який відштовхувався від реальної потреби в фінансуванні під час лікування хворих за Національним стандартом лікування. Тариф розрахований «з низу до верху», - додала Світлана Шаталова.

Загалом на оплату послуг від НСЗУ лікарням, які лікують пацієнтів з коронавірусом виділено майже 15,8 млрд грн.

 

Схожі матеріали за тегами: МОЗ медики ковід доплати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: