Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Куди звертатися із симптомами COVID-19, якщо немає сімейного лікаря. Пояснення МОЗ

Переглядів: 895

 

Пацієнти, які не мають підписаної декларації з сімейним лікарем, зможуть отримати консультацію, зателефонувавши на лінію контакт-центру. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 25 листопада. За його словами, така функція має запрацювати до кінця місяця. Наразі МОЗ проводить набір сімейних лікарів, які зможуть консультувати пацієнтів. 

«Ми вже почали набір сімейних лікарів, думаємо, що до кінця місяця все це завершимо. Будь-яка людина, яка потребує допомоги сімейного лікаря, або через те, що немає сімейного лікаря, або не може додзвонитися до свого сімейного лікаря, або з будь-яких інших підстав, може набрати номер єдиного контакт центру та отримати консультацію від початку до кінця», – розповів Степанов. 

Лінія для дзвінків – безкоштовна. 

Номер телефону – 0 800 60 20 19. 

Очільник відомства зазначив, що цей алгоритм допоможе вирішити проблему з пацієнтами , які не підписали декларацію з сімейним лікарем. 

Крім того, таке рішення  було прийняте через велике навантаження медпрацівників.

«У наших сімейних лікарів дуже збільшилося навантаження, у зв’язку з великою кількістю захворілих. Вони стоять безпосередньо на передовій спілкування з пацієнтами, які мають інколи важкий перебіг хвороби. По-друге, сімейні лікарі – теж люди, які можуть захворіти. У нас також  є певна кількість громадян, які просто не мають сімейного лікаря, але їм теж потрібно надати медичну допомогу», – пояснив глава МОЗ. 

Схожі матеріали за тегами: Ковід симптоми гаряча лінія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: