Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Найдорожчі обіцянки української влади (ІНФОГРАФІКА)

Переглядів: 1562

Українські політики щодня засипають своїх виборців обіцянками. «Слово і Діло» фіксує їх всі та стежить за виконанням. Частина обіцянок доволі загальні, наприклад, побороти корупцію, зупинити війну, реформувати певну сферу. Однак топчиновники дають і обіцянки, вартість виконання яких цілком можна оцінити. Сьогодні ми пропонуємо подивитися на найдорожчі обіцянки української влади.

Найдорожчими, звичайно, є обіцянки щодо інфраструктурних проєктів. Президент Володимир Зеленський кілька місяців тому пообіцяв побудувати в Україні близько 15 аеропортів: «У цілому за наступні роки нашої каденції, яка в нас є, не просто мета, а план побудувати близько 15 аеропортів». Для прикладу, у державний бюджет на 2020 рік заклали близько 1 мільярда гривень на будівництво аеропорту в Дніпрі (новий термінал і злітно-посадкова смуга). Це дає приблизне розуміння того, скільки може коштувати один аеропорт.

Арсен Аваков націлився на відкриття 15 вертолітних баз. «В Україні ми відкриємо центр обслуговування Airbus Helicopters, створимо додаткові робочі місця. Попередньо, ми плануємо, що у всій країні буде 15 баз, де будуть розміщені вертолітні групи. Ключова буде розташована в Ніжині, а також уздовж кордонів України», – пообіцяв глава МВС у жовтні 2018 року. Україні вже передали кілька вертольотів Super Puma, про будівництво поки більше не згадували.

Влітає бюджету в копієчку будівництво і ремонт доріг. Згідно з програмою діяльності Кабінету міністрів прем'єр Олексій Гончарук та міністр інфраструктури Владислав Криклій повинні за п'ять років відремонтувати 24 тисячі кілометрів доріг державного значення. А в цьому році Зеленський обіцяв оновити 4 тисячі кілометрів доріг. З Дорожнього фонду на фінансування цих робіт планують виділити 31,5 мільярд гривень. Тобто можна приблизно прикинути, у скільки обійдеться ремонт 24 тисяч кілометрів.

Вартісну обіцянку давав Зеленський, хоч вона тільки на користь Україні: президент запевнив, що за п'ять років в інфраструктуру інвестують щонайменше 20 мільярдів доларів.

 

Схожі матеріали за тегами: Україна влада обіцянки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: