Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Перехід на зимовий час таки буде

Переглядів: 2372

Перехід на зимовий час в 2019 році в Україні традиційно відбудеться в останню неділю жовтня.

27 жовтня Україна переходить на зимовий час. У неділю о 4:00 годинники переведуть на годину назад, повідомляє УНІАН

Всім, хто планує поїздку на поїзді або літаку, варто враховувати цей факт при поїздці на вокзал або аеропорт.

Крім небезпеки заплутатися в часі існує небезпека переходу на зимовий час для організму. Лікарі стверджують, що зміна біоритму негативно впливає на здоров’я людини. На адаптацію необхідно близько 2 тижнів, щоб перелаштуватися на новий ритм. Після переведення стрілок лікарі радять прокидатися за старим часом. Не засиджуватися на роботі допізна та харчуватися повноцінно. Також більше часу перебувати на свіжому повітрі.

У 2011 році була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час. Потім це рішення відхилили через скарги жителів західної України.

Влітку 2018 року жителі Євросоюзу під час онлайн-голосування підтримали скасування сезонного переведення стрілок годинника, при цьому більшість з опитаних проголосували за відмову від зимового часу.

Після голосування Єврокомісія запропонувала країнам ЄС в 2019 році відмовитися від сезонного переведення стрілок годинника і в індивідуальному порядку вибрати зимовий або літній час як постійний. Тому, можливо, цього року Україна востаннє переведе стрілки годинника.

 

Схожі матеріали за тегами: Україна зимовий час перехід

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: