Салат «Ніжність» – рецепт приємної страви з чорносливом та куркою.
Інгредієнти: 150 г курячого філе, 6 курячих яєць, 200 г чорносливу, 4 огірки, 70 г очищених волоських горіхів, майонез, зелень.
Спосіб приготування: спочатку потрібно підготувати чорнослив. Промити чорнослив, покласти в каструлю, залити окропом і проварити близько 5 хвилин. Остудити чорнослив, викинути кісточку та нарізати соломкою.
Відварити куряче філе, остудити його. Нарізати тонкою соломкою.
Відварити яйця круто, остудити. Відокремити білок від жовтка – нарізати їх окремо, не змішуючи. Жовтки можна натерти на дрібній тертці.
Помити огірки (можна вимочити їх, залишивши у воді кілька годин, щоб пішли нітрати) і нарізати тонкою соломкою.
Очищені волоські горіхи покласти на дошку, подрібнити їх ножем.
Наступний крок – це викласти салат, змащуючи його майонезом у такому порядку: огірки, майонез, курка, чорнослив, майонез, яєчний білок, горіхи, майонез, яєчний жовток. Прикрасити зеленню.
Готувати – це просто! Смачного!