Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Укрзалізниця впроваджує у пасажирських поїздах Wi-Fi

Переглядів: 640

Укрзалізниця працює над впровадженням Wi-Fi-доступу до інтернету у пасажирських поїздах. Реалізувати проєкт на першому етапі планується у швидкісних поїздах Інтерсіті+.

Про це повідомив директор з питань інформаційних технологій АТ «Укрзалізниця» Володимир Рєзнік, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу УЗ.

За його словами, вже багато років йде мова про якісний доступ до інтернету у поїздах, але далі слів справа не рухається, проводяться пілотні впровадження, які за результатами пілоту подальшого розвитку не мають.

«Наше завдання — створити якісний сервіс у пасажирських поїздах. Одна з основних тенденцій сьогодення — це мобільність і присутність онлайн. Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету», — зазначив Володимир Рєзнік.

Також він розповів, що наразі Укрзалізниця у співпраці із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні дійсно забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

Як пілотний проєкт планується впровадження Wi-Fi у швидкісних поїздах Інтерсіті+ на напрямку Київ — Харків. Опрацьовується концепція, яка буде масштабуватись на всі напрямки слідування потягів, з розв'язанням головної проблеми — покриття сліпих зон.

«Якщо цей проєкт буде успішним, ми запровадимо Wi-Fi у всіх поїздах, забезпечимо безперебійний зв’язок протягом усього шляху курсування поїздів територією України», — резюмував Володимир Рєзнік.

Укрзалізниця працює над створенням нового застосунку для купівлі електронних квитків на поїзди. Він стане доступний для пасажирів уже цього року.

Схожі матеріали за тегами: Укрзалізниця поїзди Wi-Fi

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: