Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Україні дітей, яких не щепили від поліомієліту вчасно, вакцинують у січні

Переглядів: 738

В Україні всіх дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали потрібні щеплення від поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням Національного календаря профілактичних щеплень, вакцинують інактивованою поліовакциною (ІПВ).

Вакцинація має розпочатися наприкінці січня 2022 року, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Після завершення цього раунду проведуть три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною (ОПВ).

«Поліомієліт загрожує величезній кількості невакцинованих та не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю. Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення. Я закликаю батьків негайно перевірити, чи зробили вони всі щеплення своїм дітям. Якщо є порушення календаря щеплень або пропущені вакцинації, потрібно звернутися до педіатра чи сімейного лікаря та зробити щеплення», – наголосив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Батькам дітей від 6 місяців до 6 років, які пропустили одне або обидва щеплення, рекомендовано звернутись до педіатра чи сімейного лікаря, аби отримати захист від поліомієліту.

В Україні вакцинація від поліомієліту входить у перелік обов’язкових гарантованих державою щеплень. Їх можна зробити у державних медичних закладах безоплатно. Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, безпечні, зареєстровані та дозволені для використання в Україні.

 

Схожі матеріали за тегами: Поліомієліт щеплення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: