Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Україні на виробництві цьогоріч зафіксували 2385 нещасних випадків

Переглядів: 834

173 людини отримали травми несумісні з життям.

З початку року на виробництві загинули 173 людини. Також зафіксовано 2385 нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом. Про це інформує «ДТ», посилаючись на прес-службу Міністерства соціальної політики.

Згідно з даними відомства, протягом першого півріччя кількість нещасних випадків на виробництві скоротилася на 4,2%.

Наголошується, що найбільша кількість нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, сталася у Дніпропетровській області - 14%, у Донецькій області - 12,5% і в Києві - 8,9%, а кількість травмованих осіб у цих областях складає 35,4% від загальної кількості по Україні.

"Найбільше у звітному періоді травмувалися робочі таких професій: водій автотранспортних засобів (129), гірник очисного забою (65) і прохідник (58)", - констатують у міністерстві.

Згідно з повідомленням, серед причин нещасних випадків на виробництві переважають організаційні (64,8% всіх зафіксованих). Зокрема, мова йде про невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов'язків, порушення правил безпеки руху і технологічного процесу.

Зазначимо, що за роки незалежності України в результаті 41 великої аварії на вугільних шахтах загинули 887 шахтарів. Однак сьогодні в Україні державні органи фактично перестали контролювати виконання вимог правил безпеки і закривають очі на масові порушення на вугільних і рудних шахтах.

 

Схожі матеріали за тегами: Україна нещасні випадки виробництво

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: