Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Як змінювався рейтинг президентів України після пів року на посаді (ІНФОГРАФІКА)

Переглядів: 1424

Рейтинг президента Володимира Зеленського продовжує падати. У вересні главі держави довіряли 73% опитаних українців, у жовтні – вже 66%, на початку листопада – 64%, а наприкінці цього місяця – 52%. Отже, за осінь підтримка Зеленського зинизилася на 20 процентних пунктів.

Зниження рейтингу після виборів – нормальний процес. «Слово і Діло» проаналізувало, як це було у інших президентів України.

Віктор Ющенко наприкінці 2004 року переміг на виборах президента з результатом у 52%. За пів року після інавгурації, за даними КМІС, йому довіряли 50,2% громадян. Цікава ситуація була у Віктора Януковича: на виборах він отримав близько 49% голосів виборців. Але за чотири місяці на посаді його рейтинг довіри виріс до 54,4% («Демократичні ініціативи» та центр Разумкова).

Рейтинг Петра Порошенка за пів року на посаді президента знизився: він виграв вибори з 54,7% голосів, а наприкінці осені його рейтинг становив 50,5% (Центр Разумкова та «Демократичні ініціативи») і 49% («Рейтинг»).

Рейтинг Володимира Зеленського за пів року знизився набагато більше, ніж в його попередників – з 73% до 52%. Однак варто враховувати, що і виграв він вибори з безпрецедентно високим результатом.

Схожі матеріали за тегами: Україна президенти рейтинг

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: